STRONA GŁÓWNA
  • ...
  • szkoła z klasą
  • Przekaż 1% podatku na Szkołę
  • RODO
  • certyfikat
klasa sportowa o profilu piłki noznej

PLANOWANY JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE W BOGDAŃCU

 

 

DATA

PROPONOWANE   MENU

 

01. 10 WT

ZUPA GROCHOWA (8),  PIEROGI LENIWE (8), KOMPOT

DESER: OWOC

02. 10 ŚR

ZUPA KALAFIOROWA(8,10), KOTLET MIELONY(2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

DESER: KOLOROWE KANAPKI (2,8)

03. 10 CZ

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,2,8,10) FILET Z KURCZAKA (2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY, KOMPOT

DESER: JOGURT OWOCOWY (1,8), CIASTKO (8)

04. 10 PT

ZUPA OWOCOWA (8), PALUSZKI RYBNE (4,8)

DESER: KISIEL(8), BISZKOPT(2,8)

 

 

07. 10 PN

KRUPNIK(8), MAKARON Z GULASZEM (2,8), KOMPOT

DESER: WARZYWA CIĘTE

08. 10 WT

ZUPA OGÓRKOWA (8,10),NALEŚNIKI (1,2,8),

DESER: KOLOROWE KANAPKI (1,2,8)

09. 10 ŚR

ZUPA BROKUŁOWA( 8,10), KOTLET SCHABOWY(2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

DESER: BUDYŃ(1,8) CIASTKO(8)

10. 10 CZ

KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY (8,10), PULPETY Z RYŻEM (2,8), SURÓWKA

DESER: JOGURT OWOCOWY(1,8), BISZKOPT(1,8)

11. 10 PT

ZUPA FASOLOWA (8,10) POTRAWKA Z KURCZAKA(8), ZIEMANIKI

DESER:  WAFLE RYŻOWE, OWOC

 

 

14. 10 PN

ROSÓŁ Z MAKARONEM(8,10),  KURCZAK PIECZONY(8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA

DESER: KOLOROWE KANAPKI (2,8)

15. 10 WT

KRUPNIK(8,10), RYBA SAUTE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA

DESER: KISIEL(8), WAFEL RYŻOWY

16. 10 ŚR

ZUPA JARZYNOWA(8,10) GOŁĄBKI(2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

DESER: WARZYWA CIĘTE

17. 10 CZ

BARSZCZ CZERWONY(8,10), POTRAWKA Z KURCZAKA Z RYŻEM(8)

DESER: KISIEL(8), CIASTKO(8)

18. 10 PT

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (1,2,8,10), KOPYTKA Z CEBULKĄ (1,2,8), SURÓWKA, KOMPOT

DESER: DROŻDZÓWKA (1,2,8)

 

 

21. 10 PN

ZUPA BROKUŁOWA(8), MIĘSO W JARZYNACH(8,10), KASZA JĘCZMIENNA, KOMPOT

DESER: KASZA MANNA, BISZKOPT(2,8)

22. 10 WT

KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY(8,10),FILET Z KURCZAKA(2,8) ZIEMNIAKI, SURÓWKA

DESER: KOLOROWE KANAPKI (1,2,8)

23. 10 ŚR

ZUPA FASOLOWA (8,10), PIEROGI RUSKIE (1,2,8)  KOMPOT

DESER: JOGURT OWOCOWY(1) CIASTKO(8)

24. 10 CZ

ZUPA ZIEMNIACZANA (8,10) KOTLET MIELONY(2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA

DESER: WARZYWA CIĘTE

25. 10 PT

ZUPA OWOCOWA (8,10) RYBA SAUTE(2,4,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

DESER:  WAFLE RYŻOWE, OWOC

 

 

28. 10 PN

ROSÓŁ Z MAKARONEM(1,2,8,10),  POTRAWKA Z KURCZAKA (8), RYŻ, KOMPOT

DESER: OWOC, CIASTKO (8)

29. 10 WT

ZUPA OGÓRKOWA(8,10), NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM (1,2,8)

DESER: KOLOROWE KANAPKI (2,8)

30. 10 ŚR

ZUPA KALAFIOROWA (8,10), GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, KOMPOT

DESER: WARZYWA CIĘTE

31. 10 CZ

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM(1,2,8,10), KOTLET SCHABOWY(2,8), ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

DESER: KISIEL(8), CIASTKO(8)

 

  1. mleko
  2. jaja
  3. owoce morza
  4. ryby
  5. orzechy (laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie)
  6. orzeszki arachidowe
  7. soja
  8. zboża zawierające gluten
  9. gorczyca
  10.  seler